Sorular ve Cevaplar

1) Çocuğunuzun hastalığını nasıl ve ne zaman anlayıp öğrendiniz ?
Cevap : Doğum yaptigimda kizim yeni dogan unitesinde küvezde yatarken ogrendim.hamileligimde ileri tetkikler yapilmasina ragmen anlasilmadi

2) İlk duygularınız ne oldu ?
Cevap : Çocuguma yakistirmadim bu hastaligi ve mutlaka bi tedavisi oldugunu hatta ilacla gececegini dusunmek istedim.hatta kendine hic soylemem bilmez diye dusunmustum.

3) Hastalığı öğrenince ilk olarak ne yaptınız ?
Cevap : Hastaligi ilk ogrendigimde hemen bir kardiyologa gittim ve yanlis teshis konuldugunu duymak istedim ancak 40 dakikalik bir ekodan sonra hastaligimizla tekrat tanistik.ve o doktor ne derse onu yapmaya karar verdim

4) Hangi aşamalardan geçtiniz ?
Cevap : Biz kalp hastaligi ile birlikte 6 kez anjiyo 2 kez sant ameliyati 1 kez total duzeltme 1 kez rastelli ameliyati olduk

5) Kalangos Hoca’yı nasıl buldunuz ?
Cevap : Kalangos hocayi Gulcenin kardiyologu prof. Ertuk Levent tavsiye etti.bu hastaligin tek ustesinden gelebilecek kisinin Kalangos hocamiz oldugunu soyledi.ama kendi sahsen tanimadigi icin sadece bir isim verebilirim ama nasil ulasacaginizi bilmiyorum dedi.

6) Niye Kalangos Hocayı seçtiniz ?
Cevap : Ne yazik ki Gulcenin tedavisi mumkun degildi ve İnop Diye rapor verilmisti.bircok cerrah cikti ben bu ameliyati yaparim diyen ancak hicbiri daha once boyle riskli bir ameliyat yapip basari saglamamisti.hicbiri bana guven vermedi.Kalangos hocam herseyi acikca soyledi ve sonsuz guvendim kendisine

7) Ameliyata nasıl karar verdiniz ?
Cevap : Ameliyattan baska bir tedavi seklimiz yoktu.bu riski almasaydim kizimi kaybederdim

8) Ameliyata karar verdikten sonra hangi aşamalardan geçtiniz ?
Cevap : Ameliyata karar asamasindan sonra maddi hazirliklarimiz oldu ve hastaneden izin asamasi oldu.en son gerekli izinleri alinca cenevreye ameliyata gittik.ve herkes icin kalp derneginin yardimi ile ameliyati sag salim atlattik

9) Çocuğunuz ameliyatta iken neler hissettiniz ?
Cevap : Çocugum ameliyattayken onun oyle bir durumda oldugunu ameliyatta oldugunu dusunmemeye calistim.sanki o evdeymis ben disarida isim varmis gibi dusunmeye calistim.

10) Çocuğunuz Yoğun bakımda iken neler hissettiniz ?
Cevap : Çocugum yogun bakimdayken guclu durmaya calistim cok dua ettim ve iyilesip oradan cikinca yapacaklarimizin hayallerini kurdum.o anlari hic dusunmeden yasamaya calistim

11) Kimden destek aldınız ?
Cevap : İlk once ailemden sonra Sosyal medyadaki gruplarimdan KALP KARDESIYIZ VE DOGUMSAL KALP HASTALIKLARI PLATFORMU ve tv den gazetelerden destek aldim.

12) Ameliyat sonrası neler oldu ?
Cevap : Ameliyat sonrasi uzun sure yogun bakim asamasi oldu.5 gun gogusumuz acik kaldi 31 gun yogun bakimda kaldik 41. gunde taburcu olduk.ve hayatimiza yeni yurumeyi ogrenen bebek gibi tekrardan basladik.

13) Normal yaşantınız nasıl devam ediyor ?
Cevap : Normal yasantimizda hastaligimizi unutuyoruz ama hep temkinli yasiyoruz.kizimda nelerin kendisi icin tehlikeli oldugunu ogrendiginden beri artik daha huzurlu ve duzenliyiz

14) Takipleriniz nasıl yapılıyor ?
Cevap : Takiplerimiz Kardiyologumuz PROF.UMRAH AYDOĞAN ve Kalangos hocamiz tarafindan 3 yada 6 aylik rutinlerle eko ile yapilmakta

15) Diğer aileler ile paylaşmak istediğiniz neler var ?
Cevap : Hayatta her zaman bir umut vardir.umut tukense de var olanla yasamayi ogrenmek azla yetinmek belki mutluluk vermez ama huzur verir.gunumuzu zindan etmeyiz kendimize. biz aileler olarak elimizden geleni yapip pes etmeyerek daha sonra tevekkule hastaligimizla barismak hayatin gercekliginle yasamak en dogrusu benim icin